dinsdag 25 juni 2013

Kwarktaart met aardbeien en kiwi's

Deze aantrekkelijke kwarktaart met aardbeien en kiwi's vol vitamine C is toch een heerlijk toetje!
Ingrediƫnten:
  • 115 gram verkruimelde amaretti
  • 450 gram kwark
  • 3 gesplitste eieren
  • 115 gram basterdsuiker
  • fijngeraspte schil van 1 kleine sinaasappel
  • 150 ml slagroom 
  • 30 gram bloem
  • fruitbeleg 
  • 300 gram gehalveerde aardbeien of in plakjes gesneden
  • 2 geschild en in plakjes gesneden kiwi's
  • 1 liter gezeefde poedersuiker 






Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een springvorm van 20 cm in en bedek de bodem met vetvrij papier. Verdeel de verkruimelde koekjes gelijkmatig over het papier en zet apart.

Doe de kwark, eierdooiers, suiker, geraspte sinaasappelschil en slagroom in een keukenmachine. Maak er een egale, gladde massa van en schenk het mengsel in een kom (of meng de ingrediƫnten met een mixer). Zeef de bloem over het mengsel en spatel de bloem erdoor.

Klop in een andere schone en vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel die voorzichtig door het kwarkmengsel. Schenk in de vorm, laat daarbij de kruimelbodem intact en strijk de bovenkant glad.

Bak ongeveer 1¼ uur totdat de taart iets gerezen is, wat steviger is en een goudbruine bovenkant heeft. Zet de oven uit, laat de taart nog 15 minuten in de oven staan en zet de taart dan apart zodat die volledig afkoelt. Koel de taart dan voor de zekerheid nog even in de koelkast.

Neem de taart uit de vorm en zet op een platte schaal. En voor de heerlijke uitstraling versier je de taart nu heel mooi met de aardbeien en de kiwi's en strooi je er dan poedersuiker over.

En de heerlijk uitziende kwarktaart is nu klaar om opgegeten te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten